Bästa drinken

Alla gillar väl att ta en drink lite då och då? Det är ju inte något som man enbart pysslar med när man jobbar med kapitalförvaltning eller som oljebaron i amerikanska såpoperor eller hur? Själv tar jag gärna en drink till helgen och genom att använda rät grejer så vet jag också att det inte blir en sockerbomb jag sätter i mig. 

Jag gillar olika sorters drinkar men här har jag tänkt dela med mig av min absoluta favorit och kanske lite oväntat så är det en drink där huvudingrediensen är gin. Jag föredrar Bombay gin men det går faktiskt bra med vilken sort som helst. Ta den du själv gillar mest. 

Så här gör du den

Börja med att krossa is. Det behövs rätt mycket is så se till att ha laddat frysen om du tänkt bjuda på drinken. Fyll sedan ett highball glas med isen och häll sedan i 6 cl gin. (Eller den mängd du vill). Sedan häller du i grenadine, cirka 3 cl och toppar sedan med Sprite eller vanlig fruktsoda. 

Jag brukar dessutom ha i en skiva med blodapelsin för att ge drinken lite extra färg och form men det är helt valfritt. Tänk på att isen smälter snabbt så drinken kan bli lite vattnig om man väntar för länge. Det är alltså kanske inte den perfekta mingeldrinken. 

Vill du undvika sockret? Använd då kolsyrat vatten och pressa i saften från en blodapelsin, och vill du ha ett alkoholfritt alternativ kan du använda dig av grenadine och en bitter soda av något slag som får ersätta ginet. 

13 Mar 2024