Jobba med hälsa inom vården

Det finns ett enormt stort behov av människor som vill jobba inom vården. Även om vi varje dag ser att de larmar om uppsägningar så finns det en grupp som alltid finns kvar och det är vårdbiträden. Det är de som gör mycket av "grovjobbet" som läkare, sjuksköterskor och även undersköterskor inte hinner med. Som att lägga upp maten som är superviktig för hälsan och rehabiliteringen. Eller städning, omvårdnaden och mycket annat. Utan dem skulle vi ha väldigt svårt att ha en fungerande vård över huvud taget. 

Gå en utbildning

Även om man faktiskt kan jobba som vårdbiträde utan att ha en utbildning så rekommenderar jag verkligen att man faktiskt utbildar sig. Läs mer här om vårdbiträde utbildning om du är nyfiken på med fakta. Med en relevant utbildning får du inte bara rätt kunskaper som gör att du känner dig tryggare i ditt jobb utan också möjlighet till fast tjänst och dessutom chans att få högre lön. Och det vill man ju inte missa! 

Om du vill jobba som vårdbiträde så kan du göra det på många olika sätt. Dietister behöver assistenter, du kan jobba inom hemtjänst eller äldrevård men också på sjukhus eller vårdcentraler. Det är ett jobb som har många olika former helt enkelt så du kan faktiskt välja gren på egen hand utifrån dina intressen och önskemål. Men jag ska vara ärlig, det största behovet finns inom äldrevården och då främst på demensboenden och i hemtjänst. Är det något för dig? Kolla gärna länken jag hade längre upp om du vill veta mer. 

12 Mar 2024