Tips på bättre fitness

Många människor önskar att de kunde få en fitness kropp av att äta skräpmat och titta på TV hela dagen. Men det kommer inte att hända. Även om att komma i form låter som en lång, tidsödande process, har ansträngningen för att komma i form många positiva effekter. Om du vill börja din resa mot att få en bättre kropp för att må bra, kommer här några tips.

Träna dagligen

Träna dagligen i minst en timme. Du behöver inte ta livet av dig med löpning, jogging etc. utan du kan ha någon form av måttlig fysisk aktivitet i din vardag. Om du vill gå ner några kilo, gör ett träningspass med högre intensitet. Tränar du mycket, så kolla in Fitline Fitness.

Ät rätt mat och portionera varje måltid

Oavsett hur mycket din mage säger åt dig att äta godis framför nyttig mat, försök hålla dig borta från godis. Socker från godis hjälper dig inte att komma i form. Även om det bara är en enstaka godisbit, kommer den så småningom att leda till en till och sedan många. Frukt och grönsaker är det bästa man kan äta när man vill komma i form. Äpplen, till exempel, gör ett bra jobb med att få magen att kännas full i upp till 3 till 4 timmar. Gröna grönsaker som gröna bönor och broccoli håller matsmältningssystemet rent och igång.

Håll koll på kalorier och matintag per dag

Att hålla reda på hur många kalorier du äter på en dag kommer att vara till hjälp för att planera din fysiska träning. Har du någonsin undrat varför kroppsbyggares kroppsmassa är så stor? Det beror på att de planerar sina måltider och får i sig fler (hälsosamma) kalorier än genomsnittspersonen.

29 Nov 2022