Innan du ser resultat

Vi vill gärna poängtera att GI-metoden fungerar! Det finns gott om exempel och studier som visar på den positiva effekt GI har på viktnedgång. Men innan man börjar se resultaten så kan det kännas lite vemodigt. Tänk därför på att inte slänga bort att dina kläder för snabbt, och att det kan vara en idé att köpa stora kläder online ett tag till. Det är ingen quickfix, du kommer inte att gå ner 10 storlekar över en natt! 

Behåll motivationen

Alla som är överviktiga VET vad de borde äta och hur de borde göra för att gå ner i vikt. Det handlar inte om brist på kunskap, utan om brist på omdöme eller taskig impulskontroll. Det gäller då att behålla den motivation man hade den dagen man bestämde sig för att göra något åt saken. 

  • Ta ett foto framifrån och från sidan - Titta på bilden och ställ dig frågan "Vill jag se ut så här?" när du känner ett sug efter mat eller godsaker. 
  • Sätt upp en lapp inuti kylskåpet och innanför dörren till skafferiet. På den skriver du "DU ÄR INTE HUNGRIG, BARA RASTLÖS! STÄNG DÖRREN"
  • Ring en vän. Be en kompis att vara din "mentor" som du kan ringa till när du känner ett sug. 

Det finns fler saker man kan göra för att hålla uppe motivationen men det viktiga är kanske inte hur man gör, utan att det funkar. Är rätt med GI, se till att du har kläder som passar och blicka framåt är tre saker som kan ge dig styrkan att fortsätta din viktresa. 

13 Oct 2020